Opleidingen

EHBO cursus

ehbo iedereen kan eerste hulp lerenOnze opleidingen worden volgens de laatste eisen volgens het Oranje Kruis. Bij de EHBO cursus wordt het boekje van het Oranje Kruis (laatste druk) gebruikt.

In de theoretische opleiding zijn onderwerpen verwerkt over kennis van het menselijk lichaam en de eerste hulp bij ongevallen. Een greep uit de lessen: de vitale functies, stoornissen in het bewustzijn, stoornissen in de ademhaling, stoornissen in de bloedsomloop en diverse plaatselijke letsels.

Tijdens de praktische lessen zal de cursist worden geleerd hoe om te gaan met diverse letsels en stoornissen. Een greep uit de praktische vaardigheden: beoordelen van een slachtoffer die bewusteloos is, opheffen van een afsluiting van de luchtweg (verslikking), beademen bij een ademhalingsstoornis, reanimatie, gebruik van AED. Beoordeling, behandeling en verbinding van wonden.

Het aansluitende examen wordt afgenomen door een examinator van het oranje kruis en een lotus slachtoffer.

Lees verder

Herhalingslessen EHBO

Om het EHBO-diploma geldig te houden, wordt u beoordeeld op uw vaardigheden. De beste manier om uw EHBO-kennis op peil te houden is door deze te herhalen door middel van herhalingslessen EHBO.

Lees verder

Reanimatie en gebruik AED

aedhartNaast het EHBO-diploma kan je bij ons ook de cursus reanimatie/AED (Automatische Externe Defibrillator) volgen. Een AED is een apparaat dat een schok kan toedienen aan het slachtoffer, waardoor het hart weer een hartritme kan krijgen en dus het leven kan reden van een patiënt.

Lees verder

EHBO bij kinderen

De meeste ongevallen met kinderen gebeuren in en om het huis. Voor iedere ouder of verzorger is het goed om precies te weten wat je moet doen als er iets met je kind gebeurt. De basiscursus EHBO biedt u daarvoor veel praktische tips.

Lees verder