Opleidingen

EHBO cursus

ehbo iedereen kan eerste hulp lerenOnze opleidingen worden volgens de laatste standaarden gegeven. Bij de EHBO cursus wordt het boek Oranje Kruis (laatste druk) gebruikt.

In de theoretische opleiding zijn onderwerpen verwerkt over kennis van het menselijk lichaam en de eerste hulp bij ongevallen. Een greep uit de lessen: de vitale functies, stoornissen in het bewustzijn, stoornissen in de ademhaling, stoornissen in de bloedsomloop en diverse plaatselijke letsels.

Tijdens de praktische opleidingen zal de cursist worden geleerd hoe om tegaan met diverse letsels en stoornissen. Een greep uit de praktische vaardigheden: beoordelen van een slachtoffer die bewusteloos is, opheffen van een afsluiting van de luchtweg (verslikking), beademen bij een ademhalingsstoornis, reanimatie, gebruik van AED. Beoordeling, behandeling en verbinding van wonden.

Het aansluitende examen wordt afgenomen door een door het oranje kruis aangewezen arts of verpleegkundige en een instructeur eerste hulp.

Lees verder

Herhalingscursus EHBO

Om het EHBO-diploma geldig te houden, wordt u beoordeeld op uw vaardigheden, bijvoorbeeld via een (praktijk)toets. De beste manier om uw EHBO-kennis op peil te houden is door deze jaarlijks te herhalen door middel van een Herhalingscursus EHBO.

Lees verder

AED hartmassage

aedhartNaast het EHBO-diplma kan je bij ons ook de cursus AED (Automatische Externe Defibrillator) volgen. Een AED is een apparaat dat bij een circulatiestilstand een schok kan toedienen aan het slachtoffer, waardoor het hart weer een hartritme kan krijgen en dus het leven kan reden van een patiënt.

 

Lees verder

EHBO bij kinderen

De meeste ongevallen met kinderen gebeuren in en om het huis. Voor iedere ouder of verzorger is het goed om precies te weten wat je moet doen als er iets met je kind gebeurt. Deze EHBO-cursus Eerste Hulp bij Kinderongevallen biedt u daarvoor veel praktische tips.

Lees verder

Gifwijzer Gifwijzer Hartstichting Nederlands Reanimatie Raad het Oranje Kruis